Płatki drożdżowe nieaktywne 250 g
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
Płatki drożdżowe nieaktywne:
- mają szerokie zastosowanie w kuchni: jako zagęszczacz do zup i sosów, jako dodatek do jogurtów, jako dodatek do pasztetów lub past z warzyw i wiele innych;
- posiadają dużo wapnia co przyczynia się do wzmacniania kości oraz poprawia przewodnictwo mięśniowe;
- działają pozytywnie na naszą skórę, hamując oznaki starzenia;
- zmniejszają poziom złego cholesterolu;
- wzmacniają układ pokarmowy, hormonalny, sercowo-naczyniowy oraz mięśniowy;
- doskonale uzupełnia dietę -jest źródłem węglowodanów, białka, błonnika, potasu oraz witamin z grupy B (B1, B2, B5, B6, B12).
Przeznaczone do bezpośredniego spożycia lub stosowania jako dodatek do potraw. Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 250g
Kraj pochodzenia: Chiny
Data ważności znajduje się na etykiecie.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna 1440 kJ / 340 kcal;
Tłuszcz 4,0g ;
Węglowodany 38g (w tym cukru 12g);
Błonnik 22g;
Białko 52g.
Informacja o alergenach: W zakładzie pakowane są również sezam, migdały, różne orzechy oraz produkty zawierające gluten. Pomimo, że dokładamy wszelkich starań nie można wykluczyć w 100% wystąpienia śladowych ilości tych surowców.